NIEUWS

08-07-2020

Zang Edam zingt weer

ZANG EDAM ZINGT WEER

Op maandag 29 juni hebben leden van Zang Edam voor het eerst weer gezamenlijk gerepeteerd na een noodgedwongen onderbreking van 15 weken. In die periode heeft het koor zich moeten behelpen met de beperkte mogelijkheden van Zoom-repetities. Het geplande voorjaarsconcert met Franse koormuziek is daardoor ook komen te vervallen. Hopelijk kan dat programma volgend jaar alsnog worden uitgevoerd.

Vanaf 17 augustus gaat Zang Edam zich met hernieuwde energie richten op het kerstconcert van 12 december in de Grote Kerk. Ook dat gaat er echter anders uitzien dan gepland. Met de voorlopig noodzakelijke anderhalve meter afstand tussen koorleden, solisten en orkestmusici blijft er geen ruimte over voor publiek bij een uitvoering van het Weihnachtsoratorium. Daarom zijn we nu bezig een kerstprogramma samen te stellen dat met een veel kleinere begeleiding kan worden uitgevoerd. Zodra de details daarvan bekend zijn, zullen die op deze site en in de plaatselijke pers bekend gemaakt worden.

Uiteraard zijn we dankbaar dat onze vaste donateurs en sponsoren hun steun voor Zang Edam gewoon voortzetten. Als u ook overweegt om de klassieke muziekcultuur in Edam financieel te ondersteunen in deze bijzonder lastige tijd, neem dan contact op met Edith Riemersma via secretaris@zangedam.nl.