Benjamin Bakker

Benjamin Bakker

In 2010 nam hij deel aan een internationale Masterclass in Denemarken onder de leiding van Frieder Bernius. Hier werd hij gekozen om met het Deens Nationaal Vocaal Ensemble te werken. Tevens is hij oprichter en artistiek leider van de Stichting Talent voor Muziek. Een stichting die zich inzet voor de carrière van jonge talentvolle musici en tevens jongere generaties probeert te inspireren via educatieve projecten.

 

Bakker is op dit moment dirigent van het kamerkoor Amsemble, het Groot Concertkoor Amsterdam, het Rotterdams Barok Ensemble, Zang Edam, Noordelijk Bach Consort en het Swes Barokorkest. Hij dirigeerde projecten met LUDWIG, Ballet van Leth, het NASKA en Kamerkoor MUSA (Peter Dijkstra). Met zijn koor Amsemble maakte hij in 2018 een CD met werken van Daan Manneke, de cd werd met 4 sterren bekroond in dagblad Trouw. Amsemble werd in 2019 uitgenodigd om bij Podium Witteman voor Daan Manneke te zingen.

 

Bakker zong bij diverse professionele koren als De Nederlandse Bachvereniging (Jos van Veldhoven), Cappella Amsterdam (Daniel Reuss), The Gents (Peter Dijkstra) en het Gewandhaus-Kammerchor in Leipzig (Herbert Blomstedt, Morten Schuldt-Jensen).